Zapažen nastup bh. proizvođača namještaja na sajmu u Kelnu

Savjetnica za izvoz u Vanjskotrgovinskoj komori (VTK) BiH Lejla Međedović izjavila je da su vrlo ponosni na projekt grupnog nastupa na Međunarodnom sajmu namještaja i enterijera IMM u Kelnu na kojem nastupaju već šest godina, te dodala da su bh. izlagači u prvim danima sajma ostvarili više od 150 kontakata.

Međedović je istakla da su se oni pojavljivali na tom tržištu i u prethodnim godinama gdje se dokazuju kvalitetom, asortimanom proizvoda, te fleksibilnim pristupom zahtjevima kupaca.

Pojasnila je da kreativnost bh. produkt dizajnera iz godine u godinu donosi brojne nagrade i smatra da koncept zajedničkog djelovanja svih aktera doprinijeti još boljoj afirmaciji bh. industrije namještaja i daljnjem rastu izvoza.

“Veoma smo sretni kada ovih dana u Kelnu čujemo komentare u kojim Bosni i Hercegovini dodijeljuju epitet regionalnog lidera u industriji namještaja”, rekla je Međedović.

Namještaj u Klenu izlažu bh. kompanije Masterwood iz Prijedora, Lignum iz Lopara, Praktik iz Vogošće, Solidwood iz Gradačca, Minali iz Sarajeva, Woodteam iz Ilijaša, Krivaja mebl iz Zavidovića, te Bosnian beech board iz Visokog.

Izlaganje na tom sajmu od velikog je značaja za drvu industriju u BiH, što pokazuje i podatak da je za 11 mjeseci 2015. iz BiH izvezeno namještaja u vrijednosti oko 210 miliona eura.

Sajam traje do 24. januara, a nastup kompanija iz BiH na sajmu organizirala je Vanjskotrgovinska komora, uz finansijsku podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

 

 

akta.ba