Kadeti brane zlato: Omladinske košarkaške selekcije BiH saznale suparnike na prvenstvima A i B divizije

Osim žrijeba kvalifikacija za Eurobasket 2017, koji je centralni događaj u Minhenu, održano je i žrijebanje grupa za Evropska prvenstva za mlađe kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Omladinske muške i ženske košarkaške reprezentacije BiH danas su saznale protivnike na prvenstvima A i B divizije za košarkaše i košarkašice.

Ukupno će učestvovati šest omladinskih bh. selekcija (tri muške i tri ženske) na ovim takmičenjima.

Muška U-16 reprezentacija

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH će na Evropskom prvenstvu A divizije, koje se od 12. do 20. augusta igra u Poljskoj nastupiti u grupi C sa Francuskom, Litvanijom i Crnom Gorom. U-16 reprezentacija BiH brani titulu evropskog prvaka.

Muška U-18 reprezentacija

Juniorska košarkaška reprezentacija na Eurobasketu u Turskoj, koji se igra od 30. jula do 7. augusta nastupit će u grupi C sa Latvijom, Litvanijom i Izraelom.

Muška U-20 reprezentacija

U-20 reprezentacija nastupit će na Eurobasketu B divizije u Grčkoj. Prvenstvo se igra od 15. do 24. jula, a BiH je smještena u grupu D sa Hrvatskom, Bugarskom i Rumunijom.

Ženska U-16 reprezentacija

Ženska kadetska reprezentacija BiH igrat će Evropsko prvenstvo B divizije. BiH se nalazi u grupi sa Škotskom, Finskom, Bugarskom, Engleskom i Irskom. Prvenstvo se igra od 5. do 14. augusta.

Ženska U-18 reprezentacija

Sarajevo će od 23. do 31. jula biti domaćin Evropskog prvenstva za košarkašice B divizije, a voljom žrijeba je odlučeno da Bosna i Hercegovina igra u grupi sa Portugalom, Rumunijom, Finskom i Islandom.

Ženska U-20 reprezentacija

Ženska košarkaška U-20 reperzentacija BiH ove će godine nastupiti na Evropskom prvenstvu A divizije u Portugalu. Naše mlade košarkašice igrat će u grupi A protiv vršnjakinja iz Španije, Portugala i Poljske. Portugal je domaćin takmičenja koje se održava od 9. do 17. jula.

 

faktor.ba