Dalal i Deen u Štokholmu neće pjevati na engleskom jeziku, već na jezicima naroda BiH

BHRT je zajedno sa svojim partnerom Tempo produkcijom odlučio kako pjesma treba predstavljati Bosnu i Hercegovinu, te stoga neće biti izvedena na engleskom jeziku, nego na jezicima naroda BiH.

“Pjesma predstavnica BiH na ovogodišnjem ESC u Stockholmu će biti izvedena na našem maternjem jeziku, odnosno na jezicima naroda u BiH. Ona će imati i svoju englesku verziju, ali samo za svrhu promocije. Jedva čekamo da je čujete prvi put!”, napisao je Fuad Backović na svom Facebooku, dodavši kako će promocija biti u drugoj polovini februara.

Tada će biti organizovan specijalni show na kojem će pjesma biti predstavljena javnosti. U showu će gostovati brojni pjevači, poput Maye Sar.

Escbubble piše kako je BHRT planirao dovesti i Zdravka Čolića, koji je Jugoslaviju predstavljao na Eurosongu 1973. godine pjesmom “Gori vatra” i Gorana Bregovića koji je komponovao pjesmu za Srbiju za takmičenje 2010. godine, no u narednom će se periodu znati da li će prisustvovati ovom događaju.

Autor i producent pjesme kojom će se naša zemlja predstaviti na Eurosongu je Almir Ajanović, a u njenom nastanku je učestvovao i sarajevski reper Jasmin Fazlić Jala kao koautor teksta te Zuzi Zu. Pjesmu će izvesti Dala Midhat Talakić i Fuad Backović Deen, a na sceni će im se priključiti i hrvatska violončelistica Ana Rucner.

Eurosong 2016. će biti 61. po redu, održat će se u Švedskoj zahvaljujući pobjedi Månsa Zelmerlöwa pjesmom “Heroes” na prethodnom takmičenju.

Ovo je četvrti Eurosong koji se održava u Švedskoj i treći put je Štokholm grad domaćin. Takmičenje će se održati u tri večeri, dvije polufinalne večeri (10. i 12. maja) te jedna finalna večer (14. maja 2016.)

 

klix.ba