BiH u junu igra na Kirin kupu u Japanu!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupat će na Kirin kupu u Japanu početkom juna ove godine, potvrđeno je za SportSport.ba iz N/FSBiH.

Učešće izabranika Mehmeda Baždarevića je završena stvar. Organizatori turnira su uspješno okončali pregovore sa predstavnicima krovne kuće bh. fudbala i u ovom trenutku je sigurno da će osim Bosne i Hercegovine i Japana učešće još uzeti reprezentacije Danske i Bugarske.

“Svi detalji ugovora su usaglašeni. Pored naše selekcije, još će nastupati Japan, Danska i Bugarska”, kazao je generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković u kratkoj izjavi za SportSport.ba.  U ovom trenutku je poznato da će se utakmice igrati po kup sistemu 3. i 7. juna, a zanimljivo da će za naš nacionalni tim prijateljske utakmice u Japanu biti posljednji testovi uoči starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Do početka kvalifikacija dogovorene su još tri provjere. Prva je 25. marta protiv Luksemburga, četiri dana kasnije igramo sa Švicarcima, dok bi se susret sa Španijom trebao odigrati 29. maja u švicarskom St. Gallenu.

 

sportsport.ba