Rasterećeni bh. rukometaši u Mejdanu dočekuju Litvaniju

Rukometna reprezentacija BiH večeras u tuzlanskom Mejdanu igra posljednju utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Francuskoj.

Izabranici Dragana Markovića već su osigurali prvo mjesto u Grupi 1 nakon trijumfa u Slovačkoj, a samim tim i učešće u baražu.

Stoga će Prce i saigrači igrati rasterećeno pred tuzalanskom publikom. Bh. igrači najavljuju spektakl. Također, najavljeno je da navijači Fukare pripremaju posebnu scenografiju. U dvoranu Mejdan ući će sat i po prije početka utakmice.

Selektor Dragan Marković obećava spektakl, kako bi se igrači zahvalili navijačima na sjajnoj podršci tokom kvalifikacija.

“Obećavamo dobru igru, kako bismo zatvorili kvalifikacije kao apsolutni pobjednici, što i priliči jednom favoritu grupe. Iako nismo mogli računati na sve naše najbolje igrače protiv Kosova i Slovačke, djeca i ostali sa klupe pokazali su izuzetnu hrabrost i odgovornost u trenucima kada bi i iskusniji igrači posustali”, istakao je šef državnog tima.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Litvanija igra počinje u 20.15 sati uz direktan prijenos na BHT1. Meč sude Miloš Andorka i Robert Hucker iz Mađarske, dok je delegat EHF Ivan Dolejs iz Češke.

 

klix.ba