Educator

Educator je program namijenjen nastavnicima, profesorima i svima koji se bave obrazovanjem uz pomoć računala.

Stvoren je kako bi višestruko olakšao i ubrzao učenje te kako bi smanjio troškove obrazovanja. Glavna zadaća mu je prijenos slike nastavničkog računala na sva ostala računala u stvarnom vremenu te nadzor svih računala. Nastavnik može u potpunosti prezentirati svoj rad bez uporabe projektora ili drugih alata sličnog tipa na brz i lak način ili pomoći učeniku tako da preuzme kontrolu nad njegovim računalom.

educator1

Prezentiranje rada svim učenicima u realnom vremenu

Ova opcija služi za prikazivanje vašeg rada svima u učionici baš kao da radite sa projektorom. Sve što radite bit će prikazano na svim zaslonima u učionici. Time ne samo da štedite skupe projektorske lampe, nego i onemogućavate učenike da rade nešto drugo na svojim računalima za vrijeme vašeg predavanja.

Preuzimanje kontrole nad učeničkim računalom

Ako je nekom učeniku potrebna pomoć oko rješavanja zadatka, više se ne morate ustajati sa stolice i šetati po učionici kako biste pomogli učeniku. Dovoljno je dva puta kliknuti i preuzeti potpunu kontrolu nad učeničkim računalom.

Onemogućavanje interneta svima ili odabranim učenicima

Surfanje prilikom nastave možete jednostavno zaustaviti tako da odaberete ovu opciju. U trenu će svi preglednici biti zatvoreni i njihovo korištenje će biti onemogućeno.

educator2

Mogućnost zacrnjivanja zaslona računala radi povećanja pozornosti učenika

Prilikom predavanja, učenici često nisu usredotočeni na vaše predavanje, jer im pozornost odvlači računalo. Kako bi se pozornost povećala dovoljno je stisnuti opciju za zacrnjivanje ekrana i na taj način onemogućiti učenike da bilo što rade na svojim računalima i umjesto toga pozornost preusmjere na vaše predavanje.

Onemogućavanje tipkovnice i miša svima ili odabranim učenicima

Slično prethodnoj opciji, ovom ćete opcijom vrlo lako spriječiti učenike da koriste računalo, ali zaslon neće biti zacrnjen.

Zabrana odabranih programa

Ukoliko učenici igraju igre ili rade nešto drugo od onog što ste im vi zadali, vrlo lako ih možete u tome spriječiti klikom miša.

Brzi pregled svih pokrenutih programa

Dok nadzirete aktivnosti svih učenika odjednom, u dnu programa se iscrtavaju sličice pokrenutih programa na svim računalima ili na odabranom računalu. Time u svakom trenu možete vidjeti koji su programi pokrenuti ili ih onemogućiti na vrlo jednostavan način.

Slanje datoteka

Ukoliko imate dokument ili datoteku koju želite poslati svim učenicima, ovom opcijom to možete učiniti iznimno brzo. Nema potrebe za gubljenjem vremena i prebacivanje datoteka putem cd-a, dvd-a ili usb sticka.

Pokretanje poslanih datoteka

Nakon što su datoteke poslane učenicima, one mogu biti automatski pokrenute čime se štedi vrijeme.

Brzo prikupljanje datoteka na nastavničko računalo

Prikupljanje učeničkih radova je prilično spor i mukotrpan posao. Zato je ova opcija iznimno korisna jer omogućava prikupljanje datoteka nevjerojatnom lakoćom i fleksibilnošću. Dovoljno je odabrati vrstu datoteka koju želite prikupiti i lokaciju, a tu je i mogućnost prikupljanja samo onih datoteka koje su stvorene unazad određeni broj minuta kako biste spriječili nepotrebno prikupljanje starih datoteka. Sve datoteke bit će poredane u mape prema imenima računala radi lakšeg snalaženja.

Brzo gašenje, ponovno pokretanje i odjava računala

Jednim klikom miša ugasite, ponovno pokrenite ili odjavite sva računala na meži. Ova mogućnost je idealna na kraju radnog vremena kada je potrebno ugasiti sva računala odjednom.

Brzi pregled učeničke aktivnosti

Educator omogućava nadzor svih računala u učionici odjednom prikazujući umanjene sličice njihovih zaslona, a ukoliko želite promatrati samo jedno računalo, dovoljno je odabrati računalo i pomaknuti kotačić miša prema sebi kako bi se zaslon odabranog računala prikazao uvećano.

Onemogućavanje Task Manager-a svim učenicima

Zabranite učenicima otvaranje Task Managera i njihove pokušaje da zatvore program po želji.

Rad prilagođen za operacijski sustav Microsoft Windows 7

Program je razvijen tako da maksimalno iskorištava mogućnosti i brzinu operacijskog sustava Window 7.

educator3

Minimalni zahtjevi

  • Operacijski sustav: Windows XP, Window Vista, Windows
  • Procesor: 1.8 GHz ili bolji
  • RAM: 1 GB ili više
  • Prostor na disku: 10 MB (50 MB ukoliko računalo ne posjeduje
  • Microsoft .NET Framework 2.0)
  • Internetska konekcija: samo prilikom jednokratne aktivacije

Provjerite kako radi Educator besplatno punih 90 dana. Tijekom probnog perioda možete ga koristiti u privatne i komercijalne svrhe bez ikakve obveze.

Preuzmi