U Cazinu uskoro počinje izgradnja urgentnog i hemodijaliznog centra

Dom zdravlja Cazin počet će u martu ove godine izgradnju urgentnog i hemodijaliznog centra.

Građevinski projekti, dokumentacija i sredstva potrebna za izgradnju objekta već su spremni. Ostaje da se izabere izvođač radova. Na prethodna dva tendera to se nije uspjelo, pa direktor Doma zdravlja dr. Muris Halkić vjeruje da će treći biti i konačan.

Sa svojih 70.000 stanovnika općina Cazin već godinama ima potrebu za proširenjem zdravstvenih usluga građanima. Svjesni te činjenice, u cazinskom Domu zdravlja upravo su i pokrenuli projekt izgradnje urgentnog i hemodijaliznog centra.

Oba će biti smještena u jednoj zgradi, a za realizaciju ovog značajnog projekta, ne samo za građane Cazina već i susjednih općina, bit će potrebno 2,5 miliona KM.

“Sama izgradnja objekta koštat će milion i po maraka, dok će u opremu biti uloženo još milion maraka”, naglašava dr. Halkić.

Cazinski Dom zdravlja već ima moderni Centar za mentalno zdravlje, brojna savjetovališta, dijagnostički centar, centar za rani rast i razvoj djece, a izgradnjom i stavljanjem u funkciju urgentnog i hemodijaliznog centra dijapazon i kvalitet zdravstvenih usluga građanima bit će na još zavidnijem nivou.

 

fena