Audi u predstavio novi A4 Allroad Quattro

Nakon što je proizvođač iz Ingolstadta nedavno predstavio novu generaciju modela A4 u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi prirodno je došao red i na nešto robusniji A4 Allroad Quattro koji je premijeru imao na trenutnom detroitskom NAIAS-u.

Recept se nije promijenio pa je tako A4 Allroad Quattro dobio 34 mm višu podnicu te standardni pogon na sva četiri kotača, kao i novu verziju audijevog Drive Select sustava koji u ovom slučaju ima i dodatni način rada Off-road uz standardne Comfort, Dynamic, Auto, Efficency i Individual.

Nadalje, ova će se verzija od standardnog karavana razlikovati dodatnom zaštitom branika, lukova blatobrana, pragova i podvozja, jedinstvenim standardnim 17 i opcijskim 19-colnim naplatcima, višim krovnim nosačima, kao i raznim ukrasima specifičnim za ovaj model, uključujući kromirane dodatke na maski motora, pragovima, manje izmjene aero kita i sl. Jedina prava razlika u unutrašnjosti su pojedini ukrasi i neki manji detalji.

Ovaj će model europskim kupcima biti dostupan s 2,0-litrenim TFSI motorom snage 252 KS te čak 5 dieselskih TDI izvedbi snage između 150 i 272 KS. Također, u ponudi će se nalaziti ručni 6-stupanjski mjenjačem, novi 7-stupanjski S-tronic te dorađeni 8-stupanjski Tiptronic mjenjači.

Prodaja ovog automobila bi trebala krenuti do ovog ljeta. Oprema bi trebala odgovarati onoj u standardnim izvedbama, a cijena će na njemačkom tržištu kretati od oko 44.750 Eura za osnovni model.

 

autonet.hr