Prvi međunarodni simpozij tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna

TImod 2016 naziv je prvog međunarodnog simpozija tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna koji će se  se održati od 22. do 24. januara/siječnja  2016. godine u Travniku, na Fakultetu za tehničke studije Unverziteta u Travniku.

Simpozij TImod 2016 predvidio je sadržaje koji će okupiti predstavnike obrazovanja, privrede, industrije, društvene i modne elite, kako bi na jednom mjestu svi zajedno bili inicijatori novog tekstilnog i modnog kulta koji će promovirati nove ideje.

Cilj simpozija TImod 2016 je napraviti spoj teorijskih i praktičnih znanja koja će biti dopunjena kroz Stručni certificirani Seminar na kojem su predavači eminentna imena iz svijeta tekstilnog inžinjerstva. Pored Certificiranog seminara Simpozij je predvidio okrugli sto, promociju učesnika preko TImod štandova i modnu reviju. Naučni i stručni program Simpozija vodi doc.dr. Samir Pačavar koji je ujedno i predsjednik naučnog odbora Simpozija.

Posebno zadovoljstvo nam je i najaviti otvaranje tekstilnog pogona koji će u okviru Fakulteta za tehničke studije i studijskog programa Tekstilno inžinjerstvo i dizajn, biti prvi i jedini stručno – obrazovni centar u Bosni i Hercegovini za školovanje visokoobrazovanih kadrova za potrebe tekstilne i modne industrije sa obukom i testiranjem u praksi.

Organizator simpozija: Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku, Aleja konzula br. 5 Travnik

Koorganizatori simpozija: Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku, Absolute group i Hasky sport

Partneri simpozija: ALMA RAS i Prevent

Sadržaj simpozija:

  • Svečano otvaranje pogona tekstilnog inžinjerstva
  • Okrugli sto
  • Stručni certificirani seminar
  • Prezentacija i promocija domaćih modnih brendova.

Specijalni sadržaj: Travnik fashion night: „TImod – Nova vizija modnog identiteta“, modna revija.

Učesnici simpozija: Direktori i profesori  srednjih tekstilnih škola u BiH, predstavnici tekstilnih firmi u BiH i izvan BiH, predstavnici firmi tekstilnih strojeva i opreme, modne kuće, modni dizajneri, modni brendovi, predstavnici Vanjskotrgovinske komore – Asocijacija tekstila, odjeće, kože i obuće i predstavnici Privrednih komora kantona.

S obzirom da se prvi put u Bosni i Hercegovini održava ovakav skup iskreno se nadamo i očekujemo Vaše prisustvo koje je izuzetno bitno za podršku i zajedničku energiju u ostvarivanju postavljenih ciljeva koji su od interesa za sve koji pripadaju svijetu tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna u Bosni i Hercegovini.

Sve informacije o organizaciji Simpozija predočene su na web stranici TImoda (www.timod.ba) i Fakulteta za tehničke studije (www.fts.ba/TImod). Kontakt telefoni su: +387 30 540 876; +387 61 225 229, +387 63 333 166, e-mail: info@TImod.ba .

 

akta.ba