Biblioteka Pedagoškog fakulteta bogatija za hiljadu naslova

Biblioteka Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću, bit će bogatija za hiljadu naslova iz stručne literature na Odsjecima njemačkog i engleskog jezika.

Dugogodišnji saradnik ovog fakulteta iz Graza Joerg  Hofreiter, počasni konzul Bosne i Hercegovine u Grazu, danas je uručio prvi dio donacije knjiga, a u narednom periodu bit će isporučen i drugi dio. Ova donacija je svakako od velike važnosti, naročito studentima koji traže stepenicu više u znanju.

Višegodišnja saradnja Pedagoškog fakulteta u Bihaću i  Joerga Hofreitera, lektora na Odsjeku njemačkog jezika, rezultiralaje novom donacijom 400 naslova stručne literature studentima prvog i drugog ciklusa na odsjecima njemačkog i engleskog jezika. U narednom periodu iz Graca  stiže  još 600 naslova. U posljenjih nekoliko godina profesor Hofreiter ovu visokoobrazovnu instituciju obraduje različitim donacijama, koje su od velikog značaja kako za studente tako i za profesore.

Opremanje kabineta potrebnim materijalom za nastavu i časopisima za studente njemačkog jezika, dio su donacije koja je ovih godina uručena fakultetu. Pored toga, u okviru izučavanja predmeta kultura i civilizacija Austrije organizirane su stručne ekskurzije za studente prve godine Odsjeka germanistike,kazao nam je Nijaz Skender, dekan Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću.

 

Izvor: rtvusk.ba