Kingo Android Root

Kingo Android Root je besplatan program za rootanje Android uređaja.
Pomoću ovog programa možete otključati vaš mobitel i upravljati njime kao administrator. Nakon ostvarivanja adminstratorskog (root) pristupa, možete ukloniti neželjene sistemske aplikacije koje ste dobili na svom mobilnom telefonu, zamijeniti firmware, ubrzati procesor, pokrenuti firewall, produžite autonomiju baterije i još mnogo toga.
Kingo Android Root posjeduje popis svih mobilnih telefona koji su podržani od strane ovog programa, taj popis možete pogledati OVDJE.
Da bi ste započeli proces rutovanja potrebno je prvo aktivirati opciju USB Debugging na vašem mobitelu. Ovisno o Android inačica koju posjedujete to možete učiniti na neki od sljedećih načina:
Android 4.0 i Android 4.1 – Settings -> Developer options -> USB debugging;
Android 4.2 – Settings -> About Phone -> Developer Options -> USB debugging;
Android 4.3 i noviji – Settings -> About Phone -> Sedam puta uzastopno izabrati opciju Build Number. Nakon ćega treba da vam se pojavi poruka “You are now a developer”.
Kada ste to učinili možete spojite vaš mobitel sa računalom putem USB kabela. Zatim, da pokrenite Kingo Android Root aplikaciju i odaberete root. Tim postupkom proces rutovanja će biti započet, a njegovo vremensko trajanje zavisiće od vašeg mobilnog telefona. Na kraju, zahtijevat se od vas ponovno pokrenuti uređaj kako bi proces bio uspješno završen.
Ono što je vrlo bitno napomenuti je da ovaj proces nije službeno priznat. Što znači da rutovanje mobitela možete obaviti isključivo na vlastitu odgovornost, sa znanjem da nakon toga gubite jamstvo na uređaj.
Sistemski zahtjevi:
Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 / Windows 10

Preuzmi