DriverMax

Reinstalacija sustava zna biti vrlo naporna, još kada se u cijelu priču uključi parče malo starijeg ili malo manje poznatog hardvera za koji nemamo drajver na nekom prijenosnom mediju, vrijeme instalacije umije da se i utrostuči.

Da se to ne bi dogodilo i vama, postoji jedan besplatan programčić pod imenom DriverMax.

Iza uglađenog sučelja krije se program koji će back up-ovati vaš drajvere kompletnog hardvera vašeg stroja. DriverMax radi brzo, glatko i mnogo više od pukog back up-a.

Pri prvom pokretanju aplikacije iskače pitanje o registraciji. Ključ i registacija su besplatni i zahtijevaju samo vaš email i vaše ime.

Jednom kada ukucate ključ, pojavljuje se glavni sučelje, s lijepim navigacijskim gumbima: Vozač Operations, Updates and Identification, i Popular Hardware.

Povlačenjem mišem preko tih dugmića otvaraju se nova, odakle možete izabrati sljedeću operaciju poput uvoženje ili izvoženje drajvera ili pregledavanje izvještaja o instaliranim drajverima. Klikom na gumb ‘update’ ne da ćete osvježiti sam program nego i drajvere za koje postoji nova verzija za vaše računalo. Program također može identificirati nepoznati hardver i uputiti vas na rješenje.

Najbitnija opcija samog programa jeste backup i ponovna instalacija drajvera. Program ovu funkciju obavlja vrlo glatko, nudeći korisniku opciju da back up-uje kompletne drajvere ili listom izbora. Reinstalacija slučajno obrisanih drajvera jednostavnija ne može biti.

Automatsko skeniranje za novije verzije drajvera radi pod Windowsima XP kao i pod Vistom ali ne kao 64-bitna varijanta.

Ovaj programčić je vrlo koristan alat, i toplo bi ga preporučili s za rad sa starijim računalima, kao i svima kojima reinstalacija sustava i drajvera predstavlja muku.

Operacijski sustavi pod kojima DriverMax radi su:

Windows 2000 / Windows XP / Windows 2003 / Windows Vista / Windows Server 2008 / Windows 7